Exkurze třídy 3.OA do Karlových Varů

Vážení čtenáři, jmenuji se Romana Kučerová, jsem žákyní 3.OA a vítám Vás u rozhovoru se svou spolužačkou Dominikou Hruškovou. Vyrazili jsme na dvoudenní poznávací školní exkurzi do Karlových Varů. 

Romana: Jak sis užila cestu? 

Dominika: Jelikož jsme vyráželi brzy ráno, někteří museli obětovat svůj spánkový režim. Vlak vyjel kolem sedmé hodiny a v Plzni jsme přestoupili na autobus do naší cílové destinace. Cesta ale utekla rychleji, než jsme čekali. 

Romana: Jaký byl příjezd do Karlových Varů, navštívila jsi je už někdy dříve? Jak na tebe působilo lázeňské centrum? 

Dominika: Překvapilo nás, že Vary byly celé zasněžené a byla to příjemná změna. V Karlových Varech jsem předtím ještě nebyla, a proto mě zarazilo, že všude byla dlouhá a zdánlivě nekonečná schodiště. Lázeňské centrum bylo svým způsobem nádherné. Také jsme měli možnost ochutnat léčivé minerální prameny, které se nám zdály všechny stejné a příliš železité. 

Romana: Kde jste byli ubytováni a co jste všechno navštívili? 

Dominika: Byli jsme ubytováni v Panorama Apartments, interiér byl luxusní a většina z nás by se tam klidně ubytovala natrvalo. Nejprve jsme navštívili hotel Imperial, kde jsme zažili zajímavou prohlídku i nejdražších pokojů. Prošli jsme všechny kolonády a dostali jsme i možnost nakouknout do honosného hotelu Pup. Následně jsme lanovkou vyjeli na rozhlednu Diana, ze které jsme následně sešli pěšky. Večer jsme měli možnost jít na tři hodiny do Thermálu, tam jsem ale bohužel nebyla.

Závěrem tedy je, že jsme si výlet do Karlových Varů moc užili, a děkujeme učitelům, že nám poskytli tento zážitek!

Pro OA Domažlice – Romana Kučerová