Cyklovýlet – Praha 2022

Cyklovýlet – Praha 2022

Ve středu 8. června jsme s našimi žáky navštívili hlavní město Praha. Studenti druhého a třetího ročníku oboru Informační technologie vyrazili po kapitálu na kolech. Cestou, která byla dlouhá zhruba 35 kilometrů, nás provedl PaedDr. Jiří Šafránek, Ph.D. z Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze.

S žáky jsme místo tradiční městské části Prahy projeli nádherné venkovní okolí. Vyjížďka začínala ve skalnatém údolí Divoké Šárky, kde kromě nádherné přírody jsme mohli vidět i moderní královské vily. Poté následovala Troja, kde si žáci užili výhled na Vltavu z Trojské lávky, a dokonce i zahlédli profesionální kanoisty, kteří zde trénovali na mistrovství světa. Po krátké pauze na regeneraci a doplnění stravy přímo u Maroldovo Panoramatu pokračovala cesta směr Letňany, kde jsme si mohli vychutnat nádherný výhled na starou Prahu. Dlouho jsme si zde však pobyt neužili, jelikož nás čekala slavná Nerudova Malá Strana. Odtud byl podniknut náročný výšlap na Petřín, až přímo k Petřínské rozhledně. Poté si přišli na svoje sportovci, především fotbalisté, když jsme projížděli okolo Velkého strahovského stadionu a sídla Fotbalové asociace České republiky. Následně jsme si užili už jen poklidnou jízdu po parku Ladronka, ze kterého jsme dojeli do Obory Hvězda. Tam pan Šafránek zakončil svojí průvodcovskou cestu u památníku Hvězda.

Druhá polovina našich studentů z prvního a druhého ročníku oboru Obchodní akademie si ale také udělala pěkný pěší výlet. Nesmělo chybět historické Václavské náměstí, či už zmiňovaný Petřín.

K závěru moc děkujeme panu Jiřímu Šafránkovi za jeho čas a ochotu ukázat nám Prahu tak, jak ji mnozí z nás ani neznali.

Michal Malík