Zájezd do Divadla ABC (24. listopadu 2015)

Zájezd do Divadla ABC

V úterý 24.11.2015 jsme navštívili Shakespearovu komedii – Sen čarovné noci.

Tato nejhranější komedie Sen noci svatojánské je nastudována v novém překladu J. Joska. Magická hra pojednává o rozmarech lásky a noci plné divů, které se možná staly a možná pouze zdály.

Vypráví souběžně tři příběhy, které by se za normálních okolností nikdy neprotnuly a jejichž společným jmenovatelem je láska. Viděli jsme moderní zpracování – vtipné zejména díky čtyřem nezaměstnaným prosťáčkům, z nichž nejvíce zaujal Kalvoda jako Nikos, zaměstnáním řezník, který energicky představil nabušeného machra v tmavých brýlích. Pohádkový svět vysoce převyšoval svět reálný, a to nejen scénou, ale i kostýmy. Athény nepřipomínalo nic. Když jedna z postav pronese: „Jsme v Řecku,” udiveně se rozhlížíte a hledáte, dle čeho tak soudí. Oproti tomu pohádkový les nabídl několik zajímavých prvků. Scénu zahalila vrstva kouře a tři pohovky obrostlé mechem doplnila víla, která pomocí malé světlušky rozsvítila přilehlá křoví.

Nejvíce nás zaujaly dvě věci – postava Puka, tajemného a magického skřeta v podání Hanuše Bora, a jeviště přenesené do krabice, díky které Puk manipuluje s ostatními postavami.

– Fotky zde –