Domažlická zdravotní škola obdivuje krásy bavorského lesa (15. října 2018)

Domažlická zdravotní škola obdivuje krásy bavorského lesa

Zdravotní škola v Domažlicích vyrazila dne 15.10.2018 na celodenní výlet za hranice do bavorského městečka Maibrunn u letoviska Sankt Engelmar na Stezku v korunách stromů.

Při krásném slunečném počasí se studenti společně s jejich vyučujícími  prošli po této stezce ve výši až 30 metrů nad zemí a pokochali se nádherným výhledem na vrcholky Bavorského lesa a na nížiny podél Dunaje.

Pod ní v rozlehlém areálu na všechny čekaly další zajímavosti jako 2 km dlouhá přírodní zážitková stezka s mnoha zážitkovými zastaveními s interaktivními tabulemi ze života lesních zvířat  a rostlin. Stezka nás dovedla také do jeskyně smyslů, ve které se vše točilo kolem zraku, čichu a sluchu. Přitom si všichni studenti mohli otestovat své znalosti němčiny.

Dalším zajímavým místem byla stezka optických klamů a iluzí s jeskyní iluzí, kde jsme měli při velkém soustředění naše oči pořádně otevřené a přitom si užívali to matoucí vnímání reality, kdy jsme mnoha přeludům a klamům, tedy vlastně „ našim očím“  přestali věřit.  Byla to velká zábava, protože každý vidí věci po svém.

Poslední top atrakcí byl dům postavený  vzhůru nohama, který byl na dvou podlažích zařízen totálně „na hlavu“.    Během prohlídky vznikly skvělé fotky na památku a užili jsme si spoustu smíchu a legrace.

U východu tohoto areálu jsme se občerstvili v místní útulně zařízené restauraci, kde jsme si objednali Currywurst mit Pommes a vydali se na zpáteční cestu do Čech. Přitom jsme si popřáli „ Gute Reise“ a za rok zase „Auf Wiedersehen“!

Článek z Domažlického deníku